E-Handel

Att köpa resor via e-handel

I och med att var man idag har tillgång till internet, och i och med e-handelns etablering på marknaden, har behovet för fysiska resebyråer minskat dramatiskt. De som finns kvar överlever genom att specialisera sig på ett särskilt land eller en särskild del av världen, eller genom att erbjuda färdiga paketresor med utflykter, mat, hotell och transport ordnat och klart. För den som vill är det dock enkelt att boka och betala för hela resan själv, via e-handel.

För att köpa dina flygbiljetter kan du gå in på respektive flygbolags hemsida och genomföra hela köpet i en enkel steg-för-steg-process. Ofta vill man dock jämföra priser, flygtider, mellanlandningar med mera flygbolagen emellan, vilket kan bli omständligt. Inte heller det är dock ett problem längre, eftersom det finns samlingssajter för flygresor, där man med en enda sökning kan se de olika flygbolagens alternativa flygningar och priser. När det gäller att boka ett hotell på destinationen skulle det i princip vara en gissningslek huruvida man valt det bästa alternativet eller inte, om inte liknande sidor fanns. Om du letar efter ett hotell på en specifik destination kan du också läsa vad andra resenärer rekommenderar. Om du till exempel vill hitta ett hotell i Tokyo kan du läsa om flera av dem på Hotelltokyo.se. Ett annat alternativ när du köper en resa på nätet är att köpa en charterresa via någon av charterbyråernas hemsidor. Då bokar du både flyg och hotell på samma gång, vilket gör processen ännu smidigare.Att köpa resor via e-handel 1

De allra flesta resesajter med e-handel erbjuder möjligheten att betala för resan med kort via internet. Det är ett smidigt sätt att betala för resan, eftersom det dessutom ofta ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar med kort som VISA eller Mastercard.

Två saker är viktiga att tänka på när man handlar sin resa via nätet. För det första bör man noggrant läsa igenom villkoren för avbokning, eftersom resor som köps via nätet inte omfattas av ångerrätten som annars gäller köp på distans. För det andra bör du när bokningarna eller köpen är klara skriva ut alla bekräftelser, kvitton och biljetter som du får, och samla dem på ett säkert ställe, exempelvis i en egen mapp. Det kommer att underlätta din resa. Lycka till med att köpa din resa på internet!

magazine_explorer