E-Handel

Professionellt material i din webshop

Vad är det första du tänker på när du klickar dig in på en webshop? Det sägs att de första sekunderna är avgörande. Det går aldrig att göra ett andra förstahandsintryck. Du har säkert tänkt på det i designen av shopen. Många köper in uppbyggnaden av webshopen från någon annan. Efter förstahandsintrycket är det små detaljer som avgör. Hur produktbeskrivningarna ser ut är en sådan sak. Verkar texten professionell och förtroendegivande? Om inte är det lätt att kunden klickar sig vidare för att få reda på mer om produkten eller liknande produkter. Då får konkurrenten affären istället. Det är samma sak med bilder på dina produkter. Den som inte är proffs på att snickra hemsidor kan få ”utdragna” bilder. Du vet själv hur fult det är.
Material till nya kunder online och offline
Rätt marknadsföring kan vara avgörande för om ditt företag kommer att lyckas eller inte. För dig som vill ha med dig material som lockar in kunderna till din webshop kan designen vara avgörande. Du kanske vill locka en större kund att handla hos dig. Det kan handla om en produkt eller tjänst. Ett annat alternativ är att övertyga ett företag att köpa in dina produkter som till exempel julgåva till personalen eller en give-away på en mässa. Då gäller det att du har snyggt och enkelt material där ditt utbud presenteras på ett tydligt och professionellt sätt. En webshop behöver inte förnyas särskilt ofta. Ett marknadsföringsmaterial behöver däremot uppdateras ofta för att priser och produkter alltid ska vara aktuella. I annat fall verkar du oprofessionell. Detta innebär att du kan tjäna mycket pengar på att kunna göra det själv.Professionellt material i din webshop 2
Utnyttja dina och andras starka sidor
Även om du inte är expert på att skapa snygg design kan du alltid uppdatera detaljer i ett material om du har rätt kunskaper. En investering i ett bra program och tillgång till en fil du kan redigera kommer snabbt löna sig när du slipper köpa in stora mängder dyra tjänster. Då måste du så klart förstå hur programmet fungerar. Även om du inte är expert på datorer kan en kurs snabbt lära dig det du behöver. Din e-handel boostas av snyggt material och det är lättare att skaffa nya, speciellt större, kunder. Därför är till exempel en kurs i InDesign en investering för framtiden. Det kan du även använda för annonser online, något som är vanligt idag. Då måste din annons se professionell ut och du bör kunna uppdatera den ofta. Även om din webshop är snygg måste du få fler att söka upp den om du vill ha fler kunder!

magazine_explorer