E-Handel

Second hand på nätet

Second hand är idag hetare än någonsin, både vad gäller kläder, inredning och andra prylar. Orsaken till det är dels att människor blir mer medvetna om sin konsumtion. Istället för att köpa nytt och massproducerat som sliter på miljön, och i många fall har tillverkats av människor som arbetar under väldigt dåliga förhållanden, väljer vi att gjuta nytt liv i gamla saker. En annan orsak till att vi väljer att köpa second hand är att det oftare är mycket billigare. Nu är second hand dessutom väldigt lättillgängligt eftersom det bara är några knapptryck bort på din dator.

Här hittar du second hand online

Idag finns det massor av ställen på nätet att köpa second hand på. Du hittar både regelrätta antikaffärer och stora marknadsplatser online. I Sverige är sajten Tradera väldigt populär. Där kan du göra riktiga klipp eftersom hela upplägget bygger på att man budar på det man är intresserad av. Det gäller dock att vara smart, till exempel Roliga annonser kan få spridning på nätet och locka många köpare och då sticker priset gärna iväg. Om man vill handla second hand från utlandet är Ebay en utmärkt marknadsplats där man kan hitta både kläder, skor och inredning till riktigt bra priser.

Second hand på Facebook

Om du vill slippa dyra och långa frakter och handla mer lokalt finns det många grupper på Facebook där människor säljer sina gamla prylar. Du hittar dessa grupper genom att söka på köp och sälj och din orts namn i Facebooks sökfält. Det är också enkelt att lägga upp egna saker till försäljning i grupperna. Ofta får man en köpare fort eftersom aktiviteten tenderar att vara hög. Så tänk efter lite extra nästa gång du funderar på att köpa något nytt och ge dig ut på en second hand-runda på din dator och se om du hittar det du söker. Second hand-trenden är här för att stanna!

magazine_explorer